Kategóriák
Termék részletek


Adafruit Feather nRF52840 Express - ARM Cortex M4F, BLE Bluefruit, USB, CircuitPython

Raktárkészlet: VAN
Adafruit Feather nRF52840 Express - ARM Cortex M4F, BLE Bluefruit, USB, CircuitPython
 • Adafruit Feather nRF52840 Express - ARM Cortex M4F, BLE Bluefruit, USB, CircuitPython
 • Adafruit Feather nRF52840 Express - ARM Cortex M4F, BLE Bluefruit, USB, CircuitPython
 • Adafruit Feather nRF52840 Express - ARM Cortex M4F, BLE Bluefruit, USB, CircuitPython
 • Adafruit Feather nRF52840 Express - ARM Cortex M4F, BLE Bluefruit, USB, CircuitPython
 • Adafruit Feather nRF52840 Express - ARM Cortex M4F, BLE Bluefruit, USB, CircuitPython
11 016 Ft + 27% ÁFA | Bruttó:13 990 Ft
Értesítést kérek árcsökkenés esetén

Adafruit Feather nRF52840 Express - ARM Cortex M4F, BLE , USB

 • Cortex M4 architektúra
 • Bluetooth Low Energy
 • natív USB támogatás
 • LiPo akku csatlakoztatás 100mA töltés

 

 • Adafruit Feather nRF52840 Express - ARM Cortex M4F, BLE , USB

  Az Adafruit Feather nRF52840 Express az új FEATHER családtag, mely alacsony energiafelhasználású Bluetooth-al (BLE) és natív USB-támogatással érhető el az nRF52840 chipnek köszönhetően! Ez egy "minden egyben" Arduino-kompatibilis lapka, alacsony energiaigényű Bluetooth-al, beépített USB-vel és akkumulátor töltéssel. A natív USB-vel csatlakozni tud a CircuitPythont támogató környezethez. 

  Ez a chip kétszeres méretű FLASH-el, négyszeres méretű SRAM-mal rendelkezik a korábbi verziókhoz képest (nRF52832). 1 MB of FLASH és 256KB of SRAM van benne.Összehasonlítva az nRF51-el, Ez a lapka mindenből 4-8x többet tartalmaz. Hű de klassz.

  Ehhez a Feather nRF52840 Express  lapkához hozzáadtuk az Arduino IDE támogatást és így közvetlenül elérhető és kihasználható a Cortex M4 processzor minden képessége. Használható a Nordic SoftDevice Radio Stack amikor BLE-n keresztül szeretnél vele kommunikálni. Amióta a '832 -s '840-es modellekhez azonos API környezet használható, a régebbi nRF52832-re épített projektek frissíthetők az új nRF52840-re a kód újrafordításával.

  Ez a lapka az első BLE barát CircuitPython lapka. A CircuitPython olyan eszközökön működik a legjobban, ahol biztosított lemezmeghajtó elérés. Ez  az első olyan lapka, amely BLE és Natív USB elérést adó chippel rendelkezik, és elegendő memóriát tartalmaz a kisméretű Python interpreter futtatásához. A nagymennyiségű RAM és a gyors Cortex M4F chip jó párosítás erre a feladatra, hogy a CircuitPythont futtassuk rajta.

  Tucatnyi fantasztikus perifériája van ennek a lapkának. Rengeteg GPIO, analóg bemeneti port, PWM, időzítők stb... De a legjobb akkor is a natív USB port. Nincs szükség külön soros-USB átalakítóra. A Serial kapcsolat USB CDC leíróként kezeli és így a chip működhet billentyűzetként, egérként, MIDI eszközként vagy akár meghajtóként is.

  Az Adafruit Feather nRF52840 Express lapkára felkerült néhány extra funkció, mint például egy extra 'USER' kapcsoló, amely felhasználható OTA frissítések indítására (vagy bármi, amit választott), NeoPixel LED az állapotfrissítésekhez, 2 MB QSPI Flash a CircuitPython fájlok tárolására és SWD csatlakozó.

  Van az ADAFRUIT FEATHER termékek között jópár BT-LE képes eszköz. Válogass közülük itt.


  Előre programoztuk a chipet az UF2 rendszerbetöltőnkkel, amely akár parancssori UART programozást is használhat a nrfutil programmal (ezt Arduino esetén használjuk), akár lehet drag-n-drop tároló, a CircuitPython telepítéséhez, a firmware-t is drag-and-drop frissíthetjük. Mindez olyan egyszerű.

  Vagy szeretnéd közvetlenül beprogramozni a chipet? Azt is megteheted parancssorból a kedvenc szerkesztőd és a szükséges toolchain eszközökkel. SWD programozót / hibakeresőt is használhatsz (még fejlettebb használathoz), akkor van egy szabványos 2x5 0.05 "-es csatlakozónk erre a célra az alaplapon.

  A legjobb az egészben, hogy azonnal elérhető a  BLE stack minden formában, így az első naptól kezdve a projektre koncentrálhatsz! A példakód jól működik a meglévő iOS és Android alkalmazásunkkal.

   

  Adafruit Feather nRF52840 Express - ARM Cortex M4F, BLE , USB jellemzők

  • ARM Cortex M4F (HW lebegőpontos támogatás) 64MHz frekvencián működik
  • 1 MB vaku és 256KB SRAM
  • Natív nyílt forráskódú USB verem - az UF2 rendszerbetöltővel előre programozva
  • Alacsony energiájú Bluetooth, kompatibilis 2,4 GHz-es rádió (részletek az nRF52840 termékleírásban találhatók)
  • FCC / IC / TELEC tanúsítvánnyal rendelkező modul
  • Akár + 8dBm kimeneti teljesítmény
  • 1,7 V - 3,3 V működés belső lineáris és DC / DC feszültségszabályozókkal
  • 21 GPIO, 6 x 12 bites ADC érintkezők, akár 12 PWM kimenet (3 PWM modul, mindegyik 4 kimenettel)
  • # 3-as érintkező piros LED az általános villogáshoz, NeoPixel a színes visszajelzéshez
  • Tápellátás / engedélyezõ pin
  • Mérete: 2,0 "x 0,9" x 0,28 "(51 mm x 23 mm x 7,2 mm), beforrasztott csatlakozók nélkül
  • Könnyű  - 6 gramm
  • 4 rögzítő lyuk
  • Reset gomb
  • SWD csatlakozó a hibakereséshez
  • az összes Adafruit FeatherWings termékkel működik! (Még az UART-ot használókat is, mint például a GPS FeatherWing)

   

   

  A Bluetooth Low Energy az egyik legnépszerűbb új, kis teljesítményű, 2,4 GHz-es spektrumú vezeték nélküli protokoll. Konkrétan ez az egyetlen vezeték nélküli protokoll, amelyet az iOS-on külön tanúsítás nélkül használhat, és amelyet minden modern okostelefon támogat. Ez kiválóan használható hordozható projektekben, amelyek iOS vagy Android telefont vagy táblagépet használnak. A Mac OS X és a Windows 8 vagy újabb verziókban is támogatott.

  A könnyen  hordozható projektek érdekében egy 3.7V-os lítium-polimer akkumulátorokhoz csatlakozót szereltünk az alaplapra és beépítettük egy hozzá való töltőt az akkumulátor töltéséhez. Nincs feltétlenül szükség akkumulátorra, mert az egyenesen a mikro USB-csatlakozón keresztül is fog működni. De ha van akkumulátor csatlakoztatva, akkor menet közben leveheti, majd később újra  csatlakoztathatja az USB-t az újratöltéshez. A FEATHER lapka automatikusan átvált USB-áramellátásra, ha rendelkezésre áll. Az akkumulátort egy ellenállásosztón keresztül egy analóg lábra is kötöttük, így meg lehet mérni és ellenőrizni az akkumulátor feszültségét, hogy észlelje, mikor van szüksége újratöltésre.

  A Bluefruit LE ereje

  A Bluefruit LE modul egy nRF52840 lapkakészlet a Nordic-től, amely fő mikrokontrollerként és bluetooth alacsony energiafelhasználású interfészként is használható. A legtöbb ember nagyon örül, hogy a szokásos Nordic UART RX / TX csatlakozási profilt használja - kód megadva! Ebben a profilban a Bluefruit adatcsatornaként működik, amely „transzparens” módon képes továbbadni adatokat oda-vissza az iOS vagy az Android készülékről. Használhatod az Adafruit-os  iOS vagy  Android alkalmazást, vagy írhat saját is, hogy kommunikálj az UART szolgáltatással.

  Az alaplap sokkal többre képes, mint csupán karakterek küldése levegőben! Az Arduino 'wrapper library'-nak köszönhetően teljes ellenőrzést gyakorolhat az eszköz viselkedése felett, ideértve a saját GATT-szolgáltatások és jellemzők meghatározását és manipulálását, vagy megváltoztathatja azt a módot, ahogyan az eszköz saját magát hírdeti más Bluetooth-alacsony energiafelhasználású készülék felé.

  Használja a Bluefruit alkalmazást saját projekt elindításához

  A Bluefruit iOS App vagy az Android App segítségével gyorsan elkészíthető a saját projektünk prototípusa. Ha iOS vagy Android telefonját / táblagépét használja vezérlőként. Az alkalmazásban van színválasztó, kvaternion / gyorsulásmérő / giroszkóp / magnetométer vagy helymeghatározó (GPS), és egy 8 gombos vezérlőpult. Ezek az adatok a BLE-n keresztül olvashatók és az nRF52 mikrokontroller által közvetlenül feldolgozhatók. Így egyszerűen felhasználhatók a telefon/táblagép szenzoradatok.


  Teljesen összeszerelve és tesztelve, egy USB rendszerbetöltővel érkezik, amely lehetővé teszi a lapka gyors használatát az Arduino IDE-vel vagy a CircuitPython telepítéséhez. Néhány csatlakozó is a csomag része, melyeket beforraszthatjuk és bedughatjuk a forrasztás nélküli próbapanelba.

  A Lipoly akkumulátort és a MicroUSB kábelt nem tartalmazza, azokat külön kell megvásárolni

   

  Adafruit Feather nRF52840 Expresshez letölthető tartalmak:

  https://learn.adafruit.com/introducing-the-adafruit-nrf52840-feather

   iOS App és Android App,

   color pickerquaternion/accelerometer/gyro/magnetometer or location (GPS),  control game pad.

  https://learn.adafruit.com/bluefruit-nrf52-feather-learning-guide/blecharacteristic

  https://learn.adafruit.com/bluefruit-nrf52-feather-learning-guide/bleuart

  https://learn.adafruit.com/introduction-to-bluetooth-low-energy

  https://learn.adafruit.com/ble-hid-keyboard-buttons-with-circuitpython

  https://www.nordicsemi.com/Products/Low-power-short-range-wireless/nRF52840

 • Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  ADA-4062
;