Blog

 

A Raspberry PI használatakor szükség lehet a WIFI beállítására, hogy igazi mobil eszközként tudd használni. Például ha vezeték nélküli IP kamerát szeretnél belőle készíteni.

 

Egy hasznos leírás, melyből kiderül, hogy hogyan kell infra távirányítót illeszteni a Raspberry PI XBMC Média Centerhez

 

Hogyan fejlesszünk grafikus programot Python nyelven a PITFT-re? Hogyan használjuk a PITFT-n lévő gombokat Python programból?

 

Az egyik legizgalmasabb téma a motorok vezérlése Raspberry PI-vel. Ez az alapja mindenféle izgő-mozgó mechanikai feladatnak. Segítségével készíthetünk különféle robotokat, mozgathatunk óramutatót, vagy akár készíthetünk tojásfestő gépet húsvétra. A léptető motor egy olyan elektromágneses eszköz, amely átalakítja a digitális impulzusokat mechanikus, tengely körüli forgássá. Előnye: olcsó, nagy megbízhatóságú, magas forgatónyomaték kis fordulatszámon, és egyszerű masszív szerkezet, mely szinte bármilyen környezetben működik. A léptető motorok precíz pozicionálást tesznek lehetővé anélkül, hogy bármiféle  visszacsatolást kellene építeni a pozíció követésére. Folyamatos körforgásra képesek, ellentétben a hagyományos szervómotorokkal.

 

A Raspberry Pi legbrilliánsabb képessége, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy különböző hardware-eket illeszthetünk a GPIO (General Purpose Input/Output) csatlakozótüskéire. Az egységes hardver illesztés érdekében hozta létre a Raspberry PI fejlesztőcsapata a PI-HAT (Hardware Attached on Top) szabványt. Rengeteg olyan bővítőpanel van, amit a Raspberryhez csatlakoztatva jelentősen szélesíthetjük a felhasználási lehetőségeit. Csak érzékeltetésképpen néhány témakör, amire valaki már bizonyosan készített bővítőmodult a Raspberry Pi-hez: motor vezérlők, LED-ek, nyomógombok, érzékelők, kijelzők, mikrokontrollerek, LCD-k, AD és DA konverterek stb....

Segédlet az Adafruit PITFT érintőképernyő telepítéséhez - 1. rész.
A TFT kijelző és érintőpanel telepítése, kalibrálása.
Néhány perc munka és már működik is...
;