Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Az „rPI Bolt”-ot egy új „felfedezés” indította útjára.

Ez a „felfedezés” a Raspberry PI miniszámítógép maga. (bővebben a „A Raspberry PI” oldalunkon olvashatsz róla).

Az 1980-as években lehetőségem volt átélni azt az élményt amit a ZX81/ZX Spectrum/C64 és társai okoztak. Egy teljesen új korszak kezdődött akkor azzal, hogy eljutottak az otthonokba azok a masinák, és mint ifjú diák, lehetőségem volt megismerkedni a számítástechnika alapjaival. Megtanultam programozni ezeken a számítógépeken és meghatározták egész életemet napjainkig.

Most ugyanezt a felfedezést élem át a Raspberry PI-vel. A legszebb az egészben, hogy ugyanazt az élményt amit annak idején átéltem, most a gyermekeim kezébe adhatom. Most Ők ismerkednek a számítástechnika alapjaival a Raspberry PI-n keresztül.

Úgy vélem, hogy az elmúlt évek egyik legizgalmasabb eseménye volt a számítástechnika történetében a Raspberry PI mini számítógép megjelenése 2012 februárjában.

Egy rendkívül olcsó, teljes értékű számítógépen keresztül nyílik lehetősége a mai iskolásoknak megismerkedni a számítástechnikával, megtanulni hogyan is működik, hogyan lehet saját programokat készíteni, hogy azt csinálja a gép amit ők szeretnének.

Azon kívül, hogy tanulásra is használjuk, csináltunk belőle szórakoztató központot is. A Raspberry PI lett az otthoni Média Centerünk, okos TV-t csináltunk az egyszerű TV-ből. Most már a Raspberry PI segítségével a TV-n keresztül nézhetünk YouTube videókat, mesefilmeket, az otthoni DVD-ket, hallgatjuk a különböző internetes rádiókat és böngésszük a családi fotókat.

De a szórakozáson túl felfedeztük azokat a lehetőségeket a Raspberry PI-ben, melyek segítségével az elektronika világába is betekinthetünk. Vezérelünk vele LED-eket, motorokat, LCD kijelzőt, reléket és még sok minden mást.

Vállalkozásunk ennek a csodálatos számítógépnek az elterjedését szeretné segíteni Magyarországon.

Ezért hoztuk létre rPI Boltunkat.

Két fő célunk van:

  • Akik még nem ismerik a Raspberry PI-t, azokkal megismertessük, hozzá segítsük és kedvet csináljunk nekik ahhoz, hogy kipróbálják miért olyan jó!
  • Akik már rendelkeznek Raspberry PI mini számítógéppel, azoknak pedig segítsünk, hogy minél többet ki tudjanak hozni belőle. 

Ehhez kínálunk mindenféle kiegészítőket. Kezdve az alapkiépítéshez szükséges tartozékoktól (Házak,Tápegységek, SD kártyák előre telepített OS-el) egészen a komplex hardverfejlesztésekhez szükséges tartozékokig. (Raspberry Pi kiegészítő modulok)

Kínálatunkban szereplő tartozékokkal rengeteg hobbi-projekt megvalósítható. 

Folyamatosan bővülő kínálatunk miatt érdemes rendszeresen visszatérni hozzánk!

Valamint feliratkozni hírlevelünkre, amin keresztül folyamatosan beszámolunk az aktuális híreinkről, újdonságainkról!

Ha neked még nincs Raspberry PI-d, de szeretnél most azonnal egyet, akkor rendeld meg most!  Mindig van nálunk belőle. Nem kell heteket várni rá!

Jó felfedezést kívánunk!

Németh Gábor

és az „rPI Bolt” csapata

 

;