Kategóriák
Termék részletek


Adafruit I2S MEMS Mikrofon - digitális hangkimenet - SPH0645LM4H

Raktárkészlet: VAN
Adafruit I2S MEMS Mikrofon - digitális hangkimenet - SPH0645LM4H
 • Adafruit I2S MEMS Mikrofon - digitális hangkimenet - SPH0645LM4H
 • Adafruit I2S MEMS Mikrofon - digitális hangkimenet - SPH0645LM4H
 • Adafruit I2S MEMS Mikrofon - digitális hangkimenet - SPH0645LM4H
3 142 Ft + 27% ÁFA | Bruttó:3 990 Ft
Értesítést kérek árcsökkenés esetén

Adafruit I2S MEMS Mikrofon - digitális hangkimenet - SPH0645LM4H

 • I2S interfész
 • 50Hz-15kHz átvitel

 

 • Adafruit I2S MEMS Mikrofon - digitális hangkimenet - SPH0645LM4H

   

  Íme egy nagyszerű hír! Megérkezett ez a szupermini I2S (WIKI: I²S (Inter-IC Sound)) MEMS (WIKI: micro-electro-mechanical systems)  digitális mikrofon. A 'klasszikus' elektret mikrofonokhoz hasonlóan ez a MEMS mikrofon is érzékeli a hangot és feszültséggé alakítja. De mindezt sokkal kisebb méretben. Ez a mikrofon digitális mikrofon, azaz nincs analóg kimenete. Ez az I2S MEMS mikrofon egy olcsó, eszköz, mely 50Hz és 15kHz közötti jelátvitelt biztosít. Kiválóan használható audio projektekhez, ahol általános hangdetektálás. hangrögzítés a feladat.

  Számos egyszerűbb mikrokontrollerhez analóg porton keresztül a legegyszerűbb audió eszközt csatlakoztatni. De a nagyobb teljesítményű kontrollereken előfordulhat, hogy nincs analóg bemeneti port, vagy csak nem akarod az analóg vonal zaját bevinni a rendszerbe. Ekkor érdemes digitális mikrofont használni.

  Az újabb kontrollereken és számítógépeken már megtalálható az I2S interfész, melyen keresztül lehet digitáális hangbemenetet is csatlakoztatni. Ezen eszközökkel a legjobb ezt az I2S MEMS mikrofont használni.

  Az I2S MEMS mikrofon lapkán az analóg kimenet helyett 3 digitális jelet használó láb van. Clock, Data és Left-Right (Word Select) Clock. Amikor a mikrokontrolerhez, vagy számítógéphez csatlakoztatva van a mikrofon, akkor az "I2S Master " eszköz vezérli a 'CLOCK' és 'Word Select' lábakat. és így olvassa ki az adatot a mikrofonból. Nincs semmiféle analóg/digitális átalakítás.


  A mikrofon egy mono eszköz. Azonban kiválasztható, hogy a bal vagy a jobb csatornán legyen-e a jele. Ha a SELECT lábat a GND-re vagy HIGH jelszintre csatlakoztatjuk, annak megfelelően lesz a BAL, vagy JOBB csatornán a mikrofon jel. Ha sztereó vétel kell, akkor két mikrofont kell használni úgy, CLOCK és DATA láb közös és a SELECT az egyiken GND-re, míg a másikon HIGH-ra van kötve.

  Az I2S MEMS mikrofon használatakor  ügyelni kell arra, hogy a hang az áramköri lap alsó felén lévő lyukon keresztül jut el a mikrofonhoz. Ezért a beszereléskor ennek kell a hangforrás felé néznie és nem szabad eltakarni.

  Ez a lapka 1.6-3.6V közötti feszültséggel üzemel. Ne használjuk 5V-os jelszintű kontrollerrel.Jópár vezérlő nem rendelkezik I2S interfésszel. Ezért mielőtt használnád, nézd meg, hogy van-e a szükséges vezérlő hozzá. Ezt a mikrofont a legjobban a Cortex M sorozatú chipekkel, például az Arduino Zero, a Feather M0, vagy a SOC alapú számítógépekkel, mint például a Raspberry Pi lehet használni!

  Adafruit I2S MEMS Mikrofon bekötés

  Power Pins

  • 3V - this is the power in pin. Technically it can be powered from as low as 1.6V to 3.6V but you'll need to make sure your logic level matches!
  • GND - power and data ground

  I2S Data Pins

  • BCLK - the bit clock, also known as the data clock or just 'clock' - comes from the I2S main to tell the microphone its time to transmit data. This should run at 2-4 MHz but we've found you can often run it a little slower and it'll work fine
  • DOUT - the data output from the mic!
  • LRCLK - the left/right clock, also known as WS (word select), this tells the mic when to start transmitting. When the LRCLK is low, the left channel will transmit. When LRCLK is high, the right channel will transmit.
  • SEL - the channel select pin. By default this pin is low, so that it will transmit on the left channel mono. If you connect this to high logic voltage, the microphone will instantly start transmitting on the right channel.

   

  Adafruit I2S MEMS Mikrofon használata Raspberry PI-vel

  https://learn.adafruit.com/adafruit-i2s-mems-microphone-breakout/raspberry-pi-wiring-test

   

  Adafruit I2S MEMS Mikrofon - digitális hangkimenet - SPH0645LM4H technikai adatok

  Kód, könyvtárak, kábelezési példák, CAD fájlok, Fritzing és egyéb információkkal kapcsolatban olvassa el az útmutatót!

  adafruit-i2s-mems-microphone-breakout

  Termék méretei: 16,7 mm x 12,7 mm x 1,8 mm / 0,7 "x 0,5" x 0,1 "

  Termék tömege: 0,4 g / 0,0oz

 • Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  ADA-3421
;