Kategóriák
Termék részletek


Fém nyomógomb világító RGB LED gyűrűvel - Vízálló 19mm 6V RGB

Raktárkészlet: VAN
Fém nyomógomb világító RGB LED gyűrűvel - Vízálló 19mm 6V RGB
 • Fém nyomógomb világító RGB LED gyűrűvel - Vízálló 19mm 6V RGB
 • Fém nyomógomb világító RGB LED gyűrűvel - Vízálló 19mm 6V RGB
 • Fém nyomógomb világító RGB LED gyűrűvel - Vízálló 19mm 6V RGB
7 866 Ft + 27% ÁFA | Bruttó:9 990 Ft
Működési mód:
LED gyűrű szín:
Beépítési furat átmérő:
Értesítést kérek árcsökkenés esetén

Fém nyomógomb világító RGB LED gyűrűvel - Vízálló 19mm 6V RGB

 • 19mm átmérő
 • 2 SPST kapcsoló (1NC,1NO)
 • RGB led (3-6V)
 • 1A 24V
 • Robosztus, vandálbiztos
 • vízálló
 • Fém nyomógomb világító RGB LED gyűrűvel - Vízálló 19mm 6V RGB leírás

  Az elektronikai projektek legfontosabb alkotóeleme a kapcsolók, nyomógombok. Ez a krómozott fém kapcsoló robosztus kialakítású, de ennek ellenére kiváló dizjn elem is. Köszönhető az RGB LED-del szerelt, beépített világítő gyűrűnek.

   

  Ez a nyomógomb 19mm-es átmérőjű furatba szerelhető verziója az RGB LED gyűrűs kapcsolóknak. Bármilyen akár 7mm vastag anyagba is beszerelhető. A beszereléskor egy gumigyűrű tömítés vigyáz arra, hogy ne folyhasson be folyadék a kapcsoló mellett a szerelési lyukon át az elektromos csatlakozókhoz. A nyomógomb  elején egy lapos fémfelületet kell benyomni a kapcsoláskor. Ezt egy műanyag gyűrű veszi körül, melybe RGB  LED került beépítésre. Az RGB led segítségével tetszőleges szín előállítható, mely klasszul látszódik a műanyag gyűrűn keresztül. A kapcsoló hátoldalán 4 csatlakozó tartozik az RGB LEDekhez. Egy anód és 3 katód, Az anód közös, míg a katód kivezetések a piros, zöld és kék LED-hez tartoznak. Ezen felül további 3  csatlakozás található a kapcsoló hátulján. Ha megnyomjuk nyomógombot, akkor csak addig maradnak zárva a kontaktusok, amíg nyomva tatjuk azt. Amint felengedjük a nyomógombot, a kontaktus nyit.

  Az RGB LED használatához: Az anódra  3-6V-os feszültséget kell kapcsolni, hogy a LED-ek világítsanak. A piros, zöld és kék LED-eket úgy kapcsolhatjuk, hogy a hozzájuk tartozó katód csatlakozást földre kötjük. A kapcsolóban mindegyik ledhez beépített ellenállás van! Ha magasabb tápfeszültséget akarunk használni, mondjuk 12V vagy 24V-ot, akkor egyszerűen csatlakoztassunk egy 1K ohmos ellenállást sorba a LED katódokkal, hogy a LED-áramot 20mA körül tartsuk.

  De a legjobb, hogy az RGB LED-eket lehet  PWM-el is vezérelni, így tetszőleges színt elő lehet állítani.

  A kapcsolók használata: A gombon belül egy SPDT kapcsoló található. A közös kontaktus a C jelzés mellett baloldalon van. A két másik kontaktus az NC (normally-closed) és NO (normally-open) jelűek. Amikor benyomjuk a kapcsolót, akkor az NO kontaktus záródni fog a közös C kontaktushoz. Az NC kontaktus pedig kinyit. Újbóli megnyomásra visszaáll az eredeti állapoptba. Azaz az NO - C kontaktus nyitva lesz, míg az NC-C kontaktus zárva.

   

  A kapcsoló és a LED-ek kontaktusai elektromosan különválasztottak. Ezért érdemes egy mikrokontrollerrel figyelni a kapcsoló állását és ennek megfelelően a mikrokontrollerrel PWM-el kapcsolni a LED-ek színét.

   

  Fém nyomógomb világító RGB LED gyűrűvel - Vízálló 19mm 6V RGB tulajdonságok

  Furatátmérő: 19 mm
  Kapcsolóáram: 1A / 24VDC
  Kapcsoló kontaktus: 1 SPDT kapcsoló, C, NC, NO kontaktusokkal
  Anyag: krómozott réz
  Érintkezési ellenállás: <50 mOhm
  Szigetelési ellenállás:> 1000 Mohm
  Hőmérséklet: -20 ° C és +55 ° C között
  Mechanikai élettartam:> 500,000
  Villamos élettartam:> 50 000
  A panel vastagsága: 1-12 mm
  Üzemi nyomás: 1,5 - 2,5 N
  Működési löket: 2 mm
  LED névleges feszültség: 6V

 • LED gyűrű szín
  RGB
  Beépítési furat átmérő
  19 mm
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  ADA-3425
;